Dirigent

Sinds 1997 staat het orkest onder de professionele leiding van Bert Minten. Hij studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde er het ‘Laureaatsdiploma’ met eerste Prijzen Notenleer, Transpositie, Harmonie en Trompet. Aan dezelfde school behaalde hij nog Eerste Prijzen Kamermuziek en Contrapunt en in 1995 een Eerste Prijs Symfonische Orkestdirectie in de klas van Edmond Saveniers. Ook volgde hij er gedurende drie jaar de cursus Lichte Muziek bij Bert Joris.

Hij voltooide bovendien een voortgezette opleiding Orkestdirectie bij Dirk Brossé in het Conservatorium van Gent. Naast het Harmonieorkest Neanias dirigeert hij ook het Symfonieorkest Zuiderkempen, de Koninklijke Harmonie Ons Verlangen uit Beverst en de ACA Big Band. Vanaf dit jaar is hij directeur van de muziekacademie van Beringen.

Als dirigent werkte hij samen met verschillende bekende solisten, componisten, organisaties en orkesten waaronder Norbert Nozy, Walter Boeykens, Theo Mertens, Dirk Brossé, Jan Van der Roost, Johan de Meij, Bert Joris, Henk Lauwers, Universitair Symfonieorkest Leuven, Jeugd en Muziek Antwerpen, Europees Muziekfestival voor de Jeugd Neerpelt, Harmonieorkest van het Conservatorium van Gent,… Hij dirigeerde orkesten in Zweden, Frankrijk, Duitsland en Nederland.